maandag 9 augustus 2010

Ik ga op vakantie...


Ik ga op vakantie en ik neem mee: mijn glutenvrije keuken! We komen net terug van vakantie. We hebben niet al te ingewikkeld gedaan dit jaar in verband met het jongste zusje. We hebben een huisje gehuurd op de Veluwe. Het was heerlijk om er even tussenuit te zijn. In onze glutenvrije koffer zat dit jaar:

Glutenvrij brood, zelf gebakken en voorgesneden. Meestal heeft Alexander aan 1 brood per week voldoende, voor de zekerheid dus maar anderhalf mee genomen.
Alexander's eigen kuipje margarine
Tube Fred en Ed chocopasta
Zak gv pasta en pak rijst
Pannenkoekenmix , zelf gemengd van Schar MixC met een theelepel bakpoeder en een theelepel Xanthangom in een plastikzakje
Plastikzakjes en aluminiumfolie en plastikbakjes om gluten van glutenvrij gescheiden te houden in het huisje
Glutenvrije koekenpan en spatel
Snijplankje
Minstens twee theedoeken, vaatdoekjes, schuursponsjes en afwasmiddel
Glutenvrije pap voor het ontbijt
Broodtrommels voor picknick
Lijst met lokale MacDonald´s en pannenkoekenboerderijen die glutenvrije pannenkoeken serveren
Grote voorraad gv koek en snoep, het is tenslotte vakantie

In de jaren dat we nog geen kinderen hadden vonden we het heerlijk om in de vakantie niks zelf te doen en op een terras te ontbijten, lunchen en dineren. Met kleine kinderen gaat dat minder makkelijk. Met die van ons in ieder geval niet, ze breken na 15 minuten de tent af.
Vandaar dat ik dus zorg dat we altijd iets te eten en drinken bij ons hebben als we op pad gaan. Als wij dan op een terras koffie drinken krijgen de kinderen appelsap en geef ik ze iets lekkers uit eigen voorraad.
Deze vakantie zijn we twee keer we uit eten geweest. We hebben pannenkoeken gegeten en een keer hamburgers zonder broodje bij de Mac. Het deed denken aan vervlogen tijden hoewel het nog niet geheel ontspannen was.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten