zondag 22 augustus 2010

Weer naar school

Morgen is onze vakantie afgelopen. Alexander gaat weer naar school en ook wij moeten weer aan het werk. Hoe leuk de vakantie ook was, we zijn er wel aan toe om te beginnen.

Dat betekent dat we vandaag dus de nodige voorbereidingen treffen. Er moet een brood worden gebakken voor het overblijven, de schooltas moet worden opgezocht en de gymtas klaargelegd.


Alexander heeft dit jaar dezelfde juffen als vorig jaar. Een gesprekje met hen over zijn Coeliakie hebben we vorig jaar al gedaan. Ik zal wel even aan ze vragen hoe ik dit jaar de brief met informatie zal uitdelen. Vorig jaar ging dar per mail. Deze brief geef ik aan alle ouders zodat ze rekening kunnen houden met het dieet als hun kind uitdeelt of als Alexander een keertje komt spelen. Op internet zijn meerder versies van zo'n brief te vinden. Ik heb de mijne van http://www.glutenvrij.nl/. Voor de zekerheid heeft Alexander in de klas een trommeltje met glutenvrije snoep voor als er wel gluten worden uitgedeeld. Daar stop ik zijn lievelingssnoep in. Hij vindt het heel fijn om mee te kunnen doen met de rest van de klas maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen rekening kan of wil houden met trakteren. Vandaar dus dat ik extra lekker snoep in zijn trommeltje doe om de pijn van het anders zijn een beetje te verzachten. In zijn snoeptrommel stop ik vandaag: minizakjes M&M's, Bifiworstjes en zakjes Haribo gummibeertjes

Gelukkig is Alexander een goede broodeter. Ik bak het zelf in de broodbakmachine van Schär MixB en dat vindt hij lekker. Hij krijgt meestal vier boterhammen mee. Twee met iets hartigs, kaas of Tartex bijvoorbeeld, en twee met chocopasta. Ik verpak de boterhammen per twee in alufolie om ze vers te houden en doe ze in zijn trommel, de hartige bovenop. Als tien-uurtje krijgt hij dan nog fruit, een knijpzakje fruit, zelfgebakken ontbijtkoek of Liga eerste stap mee.

Het gewone leven gaat weer beginnen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten