zondag 17 juli 2011

Glutenvrij op reis


Wij gaan dit jaar met de auto op vakantie. We hebben een trip van ongeveer 8 uur voor de boeg. Eten is een probaat middel om de tijd te verdrijven . Wat nemen we mee?

Voor de kinderen maak ik een tasje met speelgoed met daarin ook een pakje drinken en een zakje snoepjes (Haribo). Het idee dat ze zelf mogen bepalen wanneer ze dat nemen vinden ze fantastisch.

Een lijst met McDonald’s restaurants langs de snelweg is handig voor trek in patatjes.

In het voorjaar heb ik ontdekt dat muffins heel erg ideaal reisvoedsel zijn. Muffins happen lekker weg in de auto. Niet zo kruimelig als een koekje minder degelijk dan een broodje. Een lekker en overzichtelijk hapje dat goed vult.

De lijst met wat ik verder nog meeneem op vakantie heb ik vorig jaar gepost. Klik hier. Ik vind het op vakantie belangrijk om altijd een broodtrommel en voorraadje glutenvrije snacks op zak te hebben. Het wil nog wel eens voorkomen dat de dag anders loopt dan eerst gepland. Als we besluiten ergens langer te blijven of op een terras te zitten hoeft Alexander geen honger te lijden.

Zoet

Snoepjes zoals zakjes Haribo Goudbeertjes

Hartig

Blokjes kaas (Babybel), Bifi worstjes, minizakjes Pom-Bär chips

Voedzaam


Muffins, boterhammen, Liga Eerste stap, granenrepen zoals bijvoorbeeld deze van Nak’d

Gezond

Yoghurtjes, minitomaatjes en schijfjes komkommer, fruit/fruitknijpzakje

Drinken

Pakjes sap en een hele grote thermos met koffie voor papa en mama.
Glutenvrije Bananen muffins voor onderweg.

Ingredienten:
150 gram zachte boter
150 gram bruine basterdsuiker
3 eieren
250 gram glutenvrije bloem (bijvoorbeeld MixC)
half zakje bakpoeder
2 rijpe bananen geprakt
Snufje nootmuskaat


Verwarm de oven voor op 175 ˚C.
Mix de eieren, boter en bruine suiker tot glad mengsel. Meng de droge ingrediënten en voeg toe aan botermengsel met de bananen.
Schep in muffin vormpjes, je kunt het beste van die papieren muffin bakjes in een muffin- bakvorm doen. Bak ca 30 minuten in de oven. De muffins zijn gaar als saté pen er droog uit komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten