vrijdag 16 september 2011

Brief aan de ouderraad

Beste ouderraad,

Wij hebben de brief over de jaarlijkse bijdrage voor de ouderraad weer ontvangen. Daarin las ik dat de bijdrage onder andere wordt gebruikt voor de traktaties bij Sint Maarten, en Sinterklaas, de Kerstdiners in de klassen, het Paasontbijt, en het Zomerfeest.

Ik stel het natuurlijk ontzettend op prijs dat de school een actieve ouderraad heeft die zo veel leuke dingen organiseert voor de leerlingen. Natuurlijk betalen wij de ouderbijdrage maar ons kind zal niet eten van de traktaties die de ouderraad verzorgt.

Mijn zoon heeft Coeliakie wat inhoudt dat hij een strikt glutenvrij dieet volgt. Helaas zijn de traktaties die de ouderraad uitdeelt tijdens alle feestelijke gelegenheden niet glutenvrij. Het is jammer dat er bij feestelijke gelegenheden niet met alle kinderen rekening gehouden wordt. Ik kan me voorstellen dat er meer kinderen zijn met een dieet die buiten de boot vallen tijdens vieringen op school.

Wij zouden het zeer op prijs stellen als er rekening gehouden kan worden met kinderen met een dieet. Dat kan door de traktaties aan te passen voor alle kinderen of voor de kinderen met een dieet. Dat kan ook door de ouders van deze kinderen op de hoogte te brengen van traktaties die worden uitgedeeld. Dan kunnen wij voor ons eigen kind een alternatief kunnen bedenken en meegeven.

Ik kijk uit naar jullie reactie.

Met vriendelijke groet,

De moeder van Alexander

3 opmerkingen:

  1. Wat een gied initiatief van je. Dat blijft idd lastig, je moet het altijd zelf voor zijn en soms is dat lastig. Ben benieuwd wat voor reactie je gaat krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat ik vooral lastig vind is dat de juf mij ook niet op tijd kan inlichten omdat ze vaak niet weet wat de ouderraad gaat doen.
    Ik wacht vol spanning de reactie af!

    BeantwoordenVerwijderen