woensdag 5 oktober 2011

Glutenvrije speculaas met amandelmeel

Net terug van zomervakantie en ze zijn er weer: elk jaar liggen er vanaf begin september speculaasjes, taai taai, kruid-, en pepernoten in de supermarkt. Deze confrontatie met de aanstaande herfst is vaak even schrikken. Aan de andere kant zijn speculaasjes en pepernoten best lekker. Daarom alvast een speculaas recept.

Ik heb het deeg gemaakt met half amandelmeel, half glutenvrij meel. Amandel past bij de kruidige smaak van speculaas. Bovendien geven de amandelen de koekjes een prettige bite. Amandelmeel zorgt er namelijk voor dat de koekjes niet zo’n typische glutenvrije droge structuur hebben.


Vroege glutenvrije speculaaskoekjes met amandelmeel

100 gram amandelmeel
100 gram glutenvrij meel (Schar MixC)
100 gram bruine suiker
1 theelepel bakpoeder
1 eetlepel speculaaskruiden
100 gram boter
1 ei

Ca 20 hele gepelde amandelen

Kneed de boter en het ei door het meel, suiker, bakpoeder en speculaaskruiden. Vorm er een bal van en zet minimaal een half uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175 ˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Draai van het deeg balletjes en verdeel deze over de bakplaat. Druk elk balletje plat met een amandel. Bak in het midden van de oven in 25 minuten gaar. Laat afkoelen en bewaar in een trommel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten