zondag 8 januari 2012

Glutenvrije Quinoa- dadelmuffins


Op zondagmorgen heeft Alexander zwemles. Toen hij net begon met zwemles begon het om half negen. Gelukkig schoof de begintijd telkens een half uur op toen hij beter leerde zwemmen. Als hij thuiskomt van zwemles heeft hij natuurlijk honger.
Deze muffins zijn ideaal voor een zondagmorgen. Ze zijn behoorlijk voedzaam door de quinoa en de dadels. Ik maak ze als Alexander weg gaat en ze staan af te koelen als hij weer thuis komt. Muffins zijn geen cake, eerder een soort zoet broodje. Ze zijn niet zo luchtig en minder zoet dan cake. Perfect voor een hongerige zwemmer
.
Quinoa- dadelmuffins

200 gram glutenvrij bloem (Schar mixC)
100 gram quinoavlokken
100 gram suiker
100 gram gesmolten boter
1 ei
2,5 dl volle melk
1 theelepel fiberhusk
2 theelepels bakpoeder
200 gram dadels (10 grote dadels)

Meng de quinoavlokken en fiberhusk met de melk en zet weg terwijl je de rest van het deeg mengt. De fiberhusk en de quinoa zuigen zich vol met de melk. Verwarm de oven voor op 180˚ C. Doe papieren muffinvormpjes in je muffinbakvorm en vet ze in met een kwastje. Snijd de dadels in kleine stukjes.

Doe de bloem met de suiker, bakpoeder de stukjes dadel en het ei in een schaal. Roer de gesmolten boter door het melk- quinoamengsel. Mix nu de droge ingrediƫnten met de natte. Het wordt een vrij dik beslag, als je het te dik vindt kun je het aanlengen met nog een scheutje melk.

Verdeel het beslag over de 12 muffinvormen. Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen