zaterdag 2 februari 2013

Sportieve muffins, #glutenvrij op nummer 1!Morgen heeft Alexander zijn eerste sportwedstrijd.  Spannend hoor. Vandaag heb ik  voedzame muffins voor hem gebakken om mee te nemen. Die zullen hem lekker veel energie geven.

Verwar een muffin niet met een cupcake alsjeblieft! Cupcakes zijn prinsessen eten, muffins zijn voor  stoere mannen. Een cupcake is zoet en luchtig en elegant. Een muffin is zwaar, ook wel zoet maar onregelmatig en bonkig.

Deze muffins zijn zo volkoren mogelijk door een mengsel van witte glutenvrije bloem, boekweitmeel en quinoavlokken. Als je dit je zwaar vindt kun je natuurlijk ook alleen witte bloem en quinoavlokken nemen.
Er zit geprakt en geraspt fruit in voor vezels en vitamientjes, het zorgt er ook voor dat de muffins lekker smeuïg zijn.

En nu maar hopen dat de muffins geluk brengen!

Sportieve muffins
100 gram glutenvrij bloem (Schar mixC)
100 gram boekweitmeel
100 gram quinoavlokken
100 gram suiker
100 gram gesmolten boter of vloeibare margarine
1 ei
2 deciliter volle melk
1 theelepel fiberhusk
2 theelepels bakpoeder
1 rijpe geprakte banaan, 1 geraspte appel

Meng de quinoavlokken en fiberhusk met de melk en zet weg terwijl je de rest van het deeg mengt. De fiberhusk en de quinoa zuigen zich vol met de melk. Verwarm de oven voor op 180˚ C. Doe papieren muffinvormpjes in je muffinbakvorm en vet ze eventueel in met een kwastje en een beetje vloeibare margarine. Je kunt de quinoavlokken ook tot een meel malen in een koffiemolen. Dan hoeft ze niet voor te weken in de melk en wordt het beslag gladder. 

Doe de bloem met de suiker, bakpoeder het fruit in een schaal. Roer de gesmolten boter en het ei door het melk- quinoamengsel. Mix nu de droge ingrediënten met de natte. 
 
Verdeel het beslag over de 12 muffinvormen. Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten