maandag 20 mei 2013

Glutenvrije aardbeientaart



Dit weekend vierden we de verjaardag van ons jongste meisje. Zij is dol op aardbeien dus heb ik een aardbeientaart voor haar gemaakt.

We vieren verjaardagen altijd volledig glutenvrij. Het is voor Alexander en zijn oma fijn om zonder nadenken alles te kunnen eten en ook het veiligst. De taart bak ik zelf en verder koop ik niet zo heel veel speciaal glutenvrije producten. Ik heb de glutenvrije toastjes van vean der Meulen in huis gehaald voor de brie.  Verder snacken we met blokjes oude kaas, rauwkost, olijven, worst en nootjes. Alles te koop bij de supermarkt dus makkelijk met boodschappen doen.

's Avonds een grote pan wortelsoep en een zelfgemaakte aardappelsalade met braadworstjes (glutenvrij bij de AH).

Met deze aardbeien taart dwingen we de zomer wel af! Je legt de aardbeien op een bedje van banketbakkersroom en dekt ze af met een laagje Taartina.  Dat is een gelei (plantaardig) dat fruit op taarten en vlaaien bedekt. Het fruit droogt door de gelei niet uit, is daardoor langer houdbaar en glimt ook mooi.

Voor de banketbakkersroom en de Taartina gebruik ik zakjes van Dr Oetker. Glutenvrij en makkelijk, een beetje van mezelf en een beetje van Dr Oetker...


Glutenvrije aardbeientaart

voor de bodem
125 gram amandelmeel
125 gram glutenvrij bloem
1 eetlepel bakpoeder
250 gram witte basterdsuiker
250 gram boter
5 eieren

1 zakje Dr oetker banketbakkersroom
1 zakje Taartina
250 gram aardbeien, gewassen en gehalveerd (ander fruit kan natuurlijk ook)
slagroom

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een ronde springvorm met bakpapier.
Sla met een mixer de eieren, boter en suiker tot een luchtig mengsel. Voeg beetje voor beetje het amandelmeel, bloem en bakpoeder toe. Bak in de oven op 180 graden tot een satepen er droog weer uit komt als je hem erin steekt.
Laat de cakebodem afkoelen.

Het is makkelijk versieren als je cakebodem niet al te bol is, snijd indien nodig de bolle bovenkant eraf.
Maak de room klaar volgens de verpakking en smeer op de cake. Versier de taart met aarbeien. Zorg ervoor dat de bovenkant zoveel mogelijk bedekt is met fruit.
Maakt de gelei aan en schenk over de taart heen. Laat even opstijven.
Lekker met een dot slagroom!

1 opmerking: