zaterdag 25 mei 2013

Glutenvrije viskoekjesIk probeer regelmatig vis te eten, het is gezond en ik vind het ook lekker. Mijn middelste houdt niet van vis, zegt ze, maar deze heeft ze toch met smaak gegeten. Okay, het zou kunnen dat ik verzwegen heb dat het koekjes van vis waren...
Deze viskoekjes zijn leuk om klaar te maken als je een beetje meer tijd hebt dan normaal. Het recept is gebaseerd op een recept voor Thaise viskoekjes. Ik vind dat kinderen met alle smaken kennis moeten maken. Natuurlijk pas ik de dosering pittige currypasta wel aan: in plaats van 2 eetlepels curry gebruik ik 2 theelepels. De maiskorrels in de koekjes zorgen ook voor een mildere smaak.
De viskoekjes worden gebakken in een koekenpan met een ruime laag zonnebloemolie. Eigenlijk worden ze dus gefrituurd, dat vinden de meeste kinderen lekker!

Serveer de viskoekjes met rijst of rijstmie en wat gewokte groenten en een zoetzure chilisaus.
 
 
Glutenvrije viskoekjes
voor ca 15 viskoekjes
450 gram stevige witte visfilet zoals Talapiafilet

3 eetlepels maizena
2 theelepels Thaise rode currypasta
1 geklutst ei
1 eetlepel Thaise vissaus
1 blikje maiskorrels
1 bosuitje
1 limoen

Snijd de visfilet in blokjes en doe in een kom. Voeg daarbij de maizena, limoenrasp en de sap van een halve limoen, currypasta, ei en de vissaus toe. Maal met een staafmizer of keukenmachine het vismengsel fijn. Het wordt een soort deeg nu. Roer hier het kleingesneden bosuitje en de maiskorrels doorheen. Je kunt de koekjes nu meteen bakken of het mengsel nog even bewaren in de koelkast. Je moet de koekjes na het bakken namelijk wel snel opeten.
Verhit ca 1 cm zonnebloem olie in een koekenpan. Schep met twee eetlepels de vispasta in de olie en druk een beetje plat. Bak 4 a 5 koekjes tegelijk in 6 minuten gaar, 3 minuten per kant. Zorg ervoor dat de olie niet te heet wordt: dan poppen de maiskorrels!
Laat uitdruppen op keukenpapier. Dien op met een partje limoen, eet zo snel mogelijk op.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten