zondag 25 augustus 2013

Ich bin glutenfrei


Wij zijn vaak op vakantie in Duitsland, eigenlijk zijn we er elke zomer. Vorig jaar had Alexander er een Duits vriendje. Drie weken heeft hij met Nico gespeeld zonder een woord te zeggen. Hij verstond hem wel, meestal, maar communiceerde zelf vooral met gebaren.

Dit jaar maakte hij een nieuwe vriend: Conraad. Al vanaf de eerste dag dat ze samen speelden deed hij opeens wel zijn mond open. Eerst in de Nederlands, als je zeven bent is het gesprek nog eenvoudig genoeg. Hoewel, als je moet uitleggen dat je geen gewoon koekje mag is dat best lastig.

Toen ze net aan het spelen waren nam ik mij dus voor om snel even bij de ouders van Conraad langs te gaan om zijn dieet te bespreken.  Maar ja, ze waren net een uurtje bezig en het was geen etenstijd.
Het bleek ook niet nodig te zijn. Het lukt Alexander al op de eerste dag van zijn vriendschap met Conraad hem en zijn moeder duidelijk te maken dat hij glutenvrij eet.

Toen Alexander de woorden glutenvrij uitsprak deed dit een belletje rinkelen en ze trokken gelijk een zak chips met daarop het glutenvrij logo, dat Alexander weer herkende, tevoorschijn. Oke, het helpt mee dat Conraads ouders zeer bewuste, biologische Berlijners zijn die een meisje met coeliakie in hun vriendenkring hebben. De rest van de vakantie hebben de jongetjes heerlijk samen gespeeld, gevist en zijn ze samen weggelopen. 

En ze hebben een eindeloze reeks glutenvrije wafels gegeten die de moeder van Conraad voor hen gebakken heeft. Weer thuis wilde ik dat gelijk zelf proberen maar helaas is het mij nog niet gelukt een winkel te vinden waar ik een wafelijzer kan kopen. Toevallig zag ik wel op Twitter een recept voor wafels langskomen in een conversatie tussen Kristel van @glutenblij en @miekelvdzande.

Glutenvrije wafels


2 eieren
90 gram gesmolten roomboter
4,5 deciliter melk
1 theelepel zout
250 gram Mix C Shar

Meng de eieren, boter, melk, zout en het meel tot een glad beslag. Laat het wafelijzer heet worden en bak de wafels. Eet ze zo snel mogelijk op, vers zijn ze het lekkerst. Met poedersuiker, slagroom of Griekse yoghurt en vers fruit.Geen opmerkingen:

Een reactie posten