vrijdag 17 januari 2014

Glutenvrije pompoensoep



Pompoensoep is een lekker soepje. Je maakt het van ingrediënten die je wat langer op voorraad kunt hebben. Ideaal voor het einde van de week als je geen tijd of zin hebt om boodschappen te doen.
Komt het recept je bekend voor? Het is hetzelfde recept als voor mijn wortelsoep. Ik heb alleen maar de wortels vervangen voor pompoen. Ook voor pompoen geldt dat het een zachte, bijna zoete smaak heeft. Daardoor is het een zeer geschikte groente voor kinderen maar ik houd zelf wel van een beetje meer pit. Daarom doe ik er een paar theelepeltjes currypasta erdoorheen zodat dat de soep een bijzondere smaak krijgt zonder dat hij te heet wordt. Wennen de kinderen wel aan.

Glutenvrije pompoensoep met veel smaak

Ingrediënten:


2 middelgrote kruimige aardappels
500 gram pompoen
1 ui
1 liter groentebouillon (van glutenvrij tablet)
1 blik kokosmelk
3 eetlepels olie
1 blik tomatenblokjes
1 eetlepel thaise rode currypasta
verse koriander en/of peterselie
peper en zout


Schil de pompoen en de aardappels en snijd in grote dobbelstenen.
Verhit 2 eetlepels olie in een ruime pan. Bak hierin de ui, wortel en aardappelblokjes in circa 10 minuten op een laag vuur glazig en zacht.
Voeg de currypasta toe en bak deze 2-3 minuten mee.
Voeg vervolgens de bouillon toe en de tomatenblokjes en breng het mengsel al roerend aan de kook.
Kook de groenten in circa 10 minuten gaar en voeg de kokosmelk toe. Breng de soep opnieuw aan de kook en laat 5 minuten zachtjes doorkoken.
Pureer de soep met de staafmixer tot een glad en lichtgebonden mengsel en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over de borden en strooi er fijngesneden verse koriander en/of peterselie over

1 opmerking: