dinsdag 15 april 2014

Glutenvrij ontbijten met Pasen: eiermuffins


Voor het Paasontbijt ga ik zeker deze eimuffins maken. Iets meer werk dan een gekookt eitje of een omelet maar wel erg lekker en feestelijk. Dit kunnen kinderen ook heel goed zelf of samen met jou maken*. 

neem per persoon twee eieren
handvol gehakte peterselie
ons gekookte ham
klein gesnipperd uitje
zout en peper

Vet je muffinbakvorm in met boter, verwarm je oven voor op 175C. Klop de eieren los in een schaal. Fruit je uitje in een pan met een beetje boter of olie en voeg op het allerlaatste moment de peterselie en ham in reepjes  toe.
Schep in elk muffinbakje een lepel ui-peterselie-ham . Giet er vervolgens ei bij tot de vorm tot de helft gevuld is.
Bak   minuten in de oven tot ze muffins gaar zijn.

Ook lekker met:
spek en blokjes gekookte aardappel
reepjes chorizo en snippers rode paprika
blokjes feta en zwarte olijven
kaas, tomaat en oregano

*Ik kook nooit iets samen met mijn kinderen. In de keuken wil ik lekker alleen mijn gang gaan. Bovendien ben ik een controle freak en geef ik niet graag iets uit handen...


Bron: the Glutenfree girl

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen