donderdag 24 april 2014

Voor de laatste keer trakteren op het kinderdagverblijfOnze kleine prinses wordt vier jaar. Ze is al aan het wennen op de basisschool. Ze heeft er zin in en is er aan toe. Iedereen die het horen wil (de buurman, de slage, de loodgieter van de buren en een dakloze in het plantsoen) heeft al te horen gekregen dat zij naar school gaat.

Vandaag was haar laatste dag op het kinderdagverblijf. Voor ze naar school gaat moeten we daar toch eerst gepast afscheid nemen. Haar feestjurk hing al een week klaar, kadootjes voor de leidsters waren gekocht en afscheidstekeningen waren getekend. Nu hoefde mama alleen nog maar een traktatie te verzinnen en maken.

Ik raak altijd lichtelijk gestresst over de traktatie van mijn kinderen. Prinses had zeemeerminnen cakejes aangevraagd maar dat ging mij te ver (geen idee hoe ik die zou moeten maken). Deze week probeerde ik mij te laten inspireren door Pinterest. Daar 'traktatie' in de zoekfunctie ingetypt. Toen zag ik door de bomen al helemaal het bos niet meer.

Uiteindelijk heb ik fruitspiesjes gemaakt van ananas, druif en aardbei en die in een halve ananas geprikt. Niet origineel, wel lekker, vrolijk en gezond. 
2 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd!
  En fruitspiesjes zijn altijd goed toch? (alleen in hogere klassen niet, hoorde ik...)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi blog en wat een leuk idee om glutenvrij te koken!
  Zou je ook eens een kijkje willen nemen?
  Ik begin pas net!

  emmatimmerman.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen