zondag 25 mei 2014

Het eindexamen!


Ik ben al jaren gefascineerd door de snacks die mijn leerlingen meenemen tijdens het Centraal eindexamen in mei.


Elk jaar, aan de start van het Centraal Examen komen ze met tassen vol voedsel de examenzaal binnen. Alsof ze bang zijn te verhongeren in de twee, twee en een half, drie uur dat ze een examen moeten maken.

In de loop dan het examen zie je de hoeveelheid afnemen. Ze komen erachter dat ze geen tijd en aandacht hebben voor al die koeken, flesjes en fruit.

Dit jaar viel het mij op dat de snacks een iets gezonder karakter hadden dan anders: ik zag gedroogd fruit als dadels en rozijntjes, zakjes walnoten en veel bananen. De superfood trend heeft ook pubers bereikt. Best een goede zaak als je bedenkd dat de gemiddelde puber op school leeft op een dieet van roze koeken en chips.

Mijn glutenvrije leerling uit 6V hield ik bijzonder in de gaten. Zij bracht vanaf de eerste dag een flesje drinken, een banaan en een glutenvrij boterhammetje mee. Hopelijk (waarschijnlijk) gaat ze slagen.


Docenten zijn rare wezens. Je hebt er die foto's maken van de lunch van hun leerlingen. Anderen nemen een half brood, pot augurken en onsje salami mee in de examenzaal en gaan daar lekker zitten smeren.3 opmerkingen: