donderdag 14 augustus 2014

Wij bloggen glutenvrij op de 15e!


Morgen gaan er weer glutenvrije bloggers samen schrijven over een thema, dat doen we elke 15e van elke maand. Dit keer doen er zes bloggers mee.

Waarom de 15e? 15 februari 1905 is de geboortedag van  Dr. Willem Karel Dicke. Deze Nederlandse arts merkte tijdens de hongerwinter van 1945 op dat de klachten van patiënten met Coeliakie afnamen toen ze geen brood, wat toen erg schaars was, meer aten. In mei 1950 promoveerde hij in Utrecht op zijn proefschrift Coeliakie. Een onderzoek naar de nadelige invloed van sommige graansoorten op de lijder aan coeliakie.

Deze maand is het onderwerp: Wat is de foutste/raarste/grappigste opmerking die tegen jou ooit gemaakt is over het dieet?


Als voorproefje alvast 1 opmerking van Alexander over gluten die ik zeer schattig vind. Hij was drie en we lagen in een zwembad. ik zag dat hij slokjes van het chloorwater nam.

Ik zei hem natuurlijk dat hij daar mee moest stoppen.
Trouwhartig keek hij mij aan met grote bruine ogen : "gluten in?"

Wie doen er deze maand mee?
en ondergetekende 

1 opmerking:

  1. hihi mooie opmerking.
    Mijn dochter (nu 10 jaar, ze was 4 toen Coeliakie geconstateerd werd) antwoordde zonder te aarzelen op de vraag wat ze zou doen als ze kon toveren: "dat ik weer gluten mag eten"...


    BeantwoordenVerwijderen