woensdag 15 oktober 2014

Mijn favoriete blog #wijbloggenglutenvrij


Een van de redenen die ik had toen ik dit blog startte was dat ik graag tips en adviezen wilde delen met andere ouders en op die manier iets kon bijdragen aan de glutenvrije community.
Er zijn twee onderwerpen geweest in de afgelopen paar jaar waarbij ik de gezamenlijkheid van de glutenvrije gemeenschap sterk heb gevoeld. Ik heb daar toen meerdere blogs aan gewijd.

Het eerste onderwerp is de broodjes wedstrijd van de Hema in mei 2012. Je kon via hema.nl het beleg van een broodje samenstellen, daar kon op gestemd worden en de winnaar zou in het assortiment komen. Ik heb toen meegedaan met het broodje "Glutenvrij" en ben daar flink over gaan bloggen en twitteren. Gerda Hobert van Glutenvrijhoorterbij heeft dit ook gedaan. Tjongejonge, dat hebben we geweten. Heel veel stemmen en twee glutenvrije broodjes in de finale.Het tweede onderwerp gaat over de glutenvrije hype. In maart 2013 begon ik me daar echt boos over te maken en heb daar een aantal blogs en brieven over geschreven. Ik heb daar ook veel reacties op ontvangen, zelfs een paar nare mails maar ik heb er ook Glutenvrij Magazine mee gehaald. Toch wel het hoogste wat je in je glutenvrije blogcarrière kunt bereiken ;-).
Hoewel dit onderwerp mij nog kan prikkelen wil ik er geen blogs meer aan te wijden. Ik wil de toon van deze blog graag vrolijk en positief houden. Soms heb ik op twitter of facebook nog een klein uitbarstinkje.Wat deze twee blogseries met elkaar gemeen hebben is dat ze recht uit mijn hart kwamen. De blog over het Hemabroodje heb ik op weg naar mijn werk op de fiets bedacht. op het werk in een ruk achter mijn bureau geschreven (voor werktijd...) en zonder overlezen gepubliceerd.
De blogs hebben veel reacties losgemaakt en anderen zijn er ook over gaan bloggen of twitteren.

De kracht van de glutenvrije gemeenschap kan behoorlijk groot zijn. Het is mooi dat wij die bundelen in #wijbloggenglutenvrij.

Een droom van een glutenvrij broodje
Glutenvrije mama maakt zich boos


3 opmerkingen:

  1. Het is moeilijk om te bepalen wat lezers "leuk" vinden. Je moet je eigen gevoel volgen en het als je eigen uitlaapklep kunnen gebruiken. Jammer als je dan minder leuke reacties krijgt. Het belangrijkste is dat je ze goed bedoeld

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk dat je de Hema weer aanhaalt Annemiek, mooie tijd. Jammer dat je toen niet mee kon om te proeven bij de Hema.

    BeantwoordenVerwijderen