zondag 2 november 2014

Glutenvrije bakkerij in Berlijn
Jullie weten dat ik fan ben van Berlijn. Ik kom er regelmatig. Er is zo veel te doen en te zien, ook met kinderen dat ik er zelfs aan denk om een blog te starten over Berlijn met kinderen.


Onze liefde voor Berlijn is begonnen in 1999 en elke keer dat we er komen zijn er weer nieuwe dingen die we graag willen doen, het nooit saai. In de herfstvakantie waren we er weer. Dit keer stond er een ding met stip op mijn Berlijn-verlanglijstje: een bezoek aan de eerste glutenvrije bakkerij van Berlijn!

Het trof dat Alexander jarig was in de herfstvakantie. Het was meteen duidelijk waar we de dag zouden beginnen.

De Jute Bäckerei is gevestigd in Prenzlauerberg aan de Schonhauser Allee 52. Prenzlauerberg is een hele mooie, zeer kindvriendelijke wijk. Er wonen ontzettend veel gezinnen. Op elke straathoek vind je een speelplaats, er zijn veel leuke speelgoedwinkels en winkels met bijzondere  kinderkleding. En je struikelt er over de Bugaboos en bakfietsen. 

De Pernzlauerbergers zijn ook zeer bewuste eters, er zijn meer biologische winkels en supermarkten dan Aldi's en Lidl's. Je kunt er ook goed biologisch, vegetarisch, veganistisch en paleo uit eten.  Niet heel raar dus dat hier een glutenvrije bakkerij gevestigd is.

De 'bakmeester' van de Jute Bäckerei is tweede generatie bakker die in de eerste plaats bakt voor mensen met Coeliakie en er wordt gewerkt met biologische producten. Vanuit de winkel kun je letterlijk in de keuken van de bakker kijken.

Toen wij er waren, op een dinsdagmorgen, was het assortiment niet heel uitgebreid maar wel vers, de broden kwamen uit de oven waar je bij stond.We konden kiezen tussen pistoletjes, bolletjes en bruine en witte stokbroodjes. Er was appelgebak en chocolade cakejes. We hebben nog een zwaar, bruin brood meegenomen naar huis. 

Ik houd er niet van om de smaak van glutenvrij brood aan te prijzen als: zo lekker, net gluten brood. Alsof glutenbrood altijd lekkerder is dan glutenvrij maar ik moet zeggen: dit brood was heerlijk, het proefde als het lekkerste glutenbrood dat je je kunt voorstellen. 

Als je al een reden zocht om eens Berlijn te bezoeken dan is dit er zeker een.

http://www.jute-bäckerei.de


3 opmerkingen:

 1. Wat leuk!
  Ik zet h'm in mijn lijstje 'uitsluitend glutenvrij'.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hebben jullie "simela" al eens bezocht voor een glutenvrije pizza?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ga eind december naar Berlijn, dank je wel voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen