zaterdag 6 december 2014

Glutenvrije banketstaaf
Banketstaaf is een typische december lekkernij. Hij kan als letter met Sinterklaas en als krans met kerst. Kinderen zijn over het algemeen niet zo heel dol op amandelspijs, ikzelf vond het niet lekker toen ik jong was, maar soms heeft dat ook zo zijn voordelen: more for mummy!
Het recept heb ik van Judith van Judesdiner.com en als je kant-en-klare bladerdeeg en amandelspijs koopt is het supersimpel. 

Je hebt nodig:
1 pakje amandelspijs, Dr Oetker en AH huismerk zijn glutenvrij
1 pak bladerdeeg van Schär
2 eieren

Ik heb twee staven gemaakt, die zijn redelijk makkelijk te vormen en je hebt vier kontjes, die zijn het lekkerst. Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Laat het bladerdeeg ontdooien en prak een ei door het amandelspijs.
Rol het bladerdeeg uit. Dat gaat makkelijk als je dat direct doet op een vel bakpapier. Rol een
lap van ca 30 cm lang en 20 cm breed. Snij de lap in de lengte in twee, nu heb je twee lappen deeg van 30x10 cm. Rol het nog iets uit en verdeel de amandelspijs op de twee lappen deeg. De spijs is plakkerig dus je kunt het het beste een beetje prakken met een vork. Vorm nu twee rollen en leg ze met de naad naar beneden op een bakplaat met bakpapier.
Klop het tweede ei los en smeer over je banketstaven. Bak ongeveer een half uur in een een warme oven van 200 ˚C tot ze mooi goudbruin zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten